Отборът на Литекс прие шампиона на България - Лудогорец на градския стадион в Ловеч, в първи 1/4-финален сблъсък между двата тима от турнира за Купата на България.

За съжаление на зрителите по трибуните, както и на тези пред телевизионните екрани, продукцията, предоставена от двата тима не отговори дори в минимална степен на очакванията и завърши без голове - при резултат 0:0.

Прекомерната предпазливост и на двата състава, както и старанието им да не инкасират попадение във вратата си, превърна смятания предварително за дерби сблъсък, в посредствена среща между добри приятели.

Двубоят бе втори между двата отбора, в рамките на последните няколко дни, като в мач от програмата на първенството на страната ловчанлии се наложиха с минималното 1:0, но тогава тежките сблъсъци по цялата дължина на терена, грубите нарушения и официалните предупреждения преобладаваха.

Днес феновете по трибуните не видяха нищо подобно, но не успяха и да се зарадват на гол в една от двете врати, както и на каквото и да било по-интересно на терена, което само по себе си също едва ли е много търсена и чакана опция за тях.

Единствената новина от мача, за съжаление с отрицателен знак, бе контузията, която една от най-големите звезди на Лудогорец - Марселиньо получи малко след почивката.

Асът на Лудогорец напусна терена принудително, като по непотвърдена информация може и да не е на разположение на наставника Дерменджиев за предстоящото дерби с Левски.

Реваншът е на 18-и март, а ден по-късно ще бъде теглен и жребият за 1/2-финалите от надпреварата.

КОМЕНТАР НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!