Селекционерът на Италия Антонио Конте повика в националния отбор и Лоренцо Инсиние, пише в. "Тема спорт". Нападателят на Наполи попадна в групата за двете евроквалификации срещу Малта (03.09.) във Флоренция и срещу България (06.09.) в Палермо. Крилото на Наполи заменя контузения Себастиан Джовинко, който не успя да се възстанови. „Атомната мравка“ рита за Торонто и почти година не бе канен в „скуадра адзура“, но се представя напоследък силно в МЛС.

Според италианските медии Конте ще подходи съвсем диференцирано към мачовете и на практика Италия ще започне с две различни стартови единайсеторки. Срещу Малта за Италия ще излязат четирима в защита, като на десния бек ще е Матео Дармиан, за другия ще се избира измежду Матия де Шилио и Доменико Кришито. На плеймейкъра Андреа Пирло ще се разчита да изненада с нестандартни ходове бункера на малтийците, а в атаката коз ще са мощта и ръстът на Грациано Пеле. Халфът Марко Верати е гласен да е зад тарана, а за останалите две места в офанзивен план ще спорят намиращият се в отлична форма Едер, а също Инсиние, Франко Васкес и Антонио Кандрева.

За неделната среща с България на "Ренцо Барбера" адзурите няма да са толкова офанзивни и Конте ще заложи на по-голяма сигурност. В София (2:2) скуадрата бе сериозно затруднена от контраатаките на „лъвовете“ и Антонио ще се стреми да избегне подобни рискове.