Ураганът Гонсало отмина Зьолден и така стартът на Световната купа по ски бе спасен.

Точно 24 часа след студа и ураганните ветрове в ски зоната над китното австрийско селце изгря слънце и температурата мина нулата. Така днес в 10,30 ч (бълг.вр.) дамите ще стартират в гигантския слалом, а вторият манш е от 13,45 ч. Голямата отсъстваща ще е Линдзи Вон (САЩ), която още се възстановява от операцията на коляното.

Нейната сънародничка Джулия Манкузо обаче вдигна адреналина на феновете, като излезе по бански на пистата.

"Това ли е вече новият екип на вашия тим", бе първата реакция в социалните мрежи. Бившето гадже на Джус - Аксел Лунд Свиндал (Нор), заяви, че ще форсира възстановяването си, след като скъса ахилес по време на футбол преди седмица и ще е готов за световното във Вейл през февруари.

Носителката на СК при дамите Анна Фенингер (Ав) пък спечели приза "Златния скиор" и освен кристална купа получи и еднокилограмов шоколад "Милка".

От снощи в Зьолден е и големият ни талант Алберт Попов, който ще дебютира в световната купа в неделя. "В момента от скиорите в света на 17 години, на колкото е и Алберт, няма кой да го победи", категоричен бе треньорът на националите Драго Грубелник.

"Той има шампионски манталитет, а мисленето му е на 100% за ски. На последните тренировки на гигантски слалом с италианските национали изоставаше с максимум 80 стотни".

Директорът на алпийците Иван Каневчев, разкри, че този сезон Попов, Стефан Присадов и Камен Златков ще карат приоритетно в Европейската купа, а и в някои от стартовете за Световната купа.