Главният акционер в ЦСКА и председател на Надзорния съвет на клуба - Александър Томов, даде обширно интервю, в което говори по всички интересни теми около "армейците".

Както Topsport.bg вече съобщи, голямата звезда на ЦСКА Серджиу Буш не е продаден. Томов коментира и селекцията на тима.

"Изчистили сме 153 случая. Сключвани са невероятни сделки. 50% от времето ни отива да се занимаваме с неща от 2010, 2011, 2012 година. Последният случай с Пакурар - това са лица, които са вкарвани умишлено за комисиони, играли са няколко мача и в последствие са изгонвани. Като случая с Пакурар има над 30. Някой от тях струват много на клуба. За да може да бъде боеспособен, силен, ние трябва да плащаме. Нови случаи няма, но старите са нещо страшно и от това са облагодетелствани лица", каза Томов пред Livesport.bg.

"Ние сме помолили прокуратурата да се намеси, но в България много често престъпниците биват изкарвани герои и обратното. ЦСКА върви по верен път и се надявам, че всичко ще бъде както трябва. Имаме още няколко месеца много тежка битка, за да може да довършим всички останали случаи. Имаме смешния случай с Йешич, който за 20-30 дни, при това в зимен период, ще струва на клуба около 100 000 лева", добави той.

"На хората, които ни атакуваха животът им отговаря. Те искаха ЦСКА да го няма, но за тяхно съжаление се справихме. Имах среща с футболистите от отбора и им благодарих, че търпят. Всички търпим и правим жертви. Неописуемо е когато трябва да погасяваш такива колосални задължения и същевременно да издържаш клуба и да правиш селекция", коментира Томов темата за мониторинга на клуба.

"Буш е футболист на ЦСКА и не е подписвал предварителен договор. Ние много го ценим. Той е млад и перспективен състезател, който има достатъчно дълъг договор. Не съм убеден, че трябва да го продаваме през януари. Има оферти и интерес към някои футболисти, но пак ще се повторя - ЦСКА не е сергия. Целта е титлата и трябва да бъдем много внимателни с продажбите. Парите са важни, но също е важно да запазим доброто състояние на отбора", разкри главният акционер на "червените".

"Мерсин ни преведе малка част от дължимото. До 28 декември трябва да се издължат, има решение на ФИФА. Кога и как ще ни платят ще разберем в близките седмици, няма да имаме финансови проблеми ако получим парите", категоричен бе Томов.

"Убеден съм, че кампанията с акциите този път ще бъде успешна. Финансовото състояние на клуба е много по-добро. Преди 8-10 месеца ЦСКА още беше обект на злостна пропаганда, никой не вярваше, че ще стигнем до тук. От мача с Тулуза не сме имали толкова много фенове. И това са наши фенове, което доказва, че вървим във вярната посока", завърши Томов.