Престоят на Роналд Куман начело на Валенсия не започна по очаквания начин. Валенсианци допуснаха неприятна загуба у дома от Розенборг с 0:2, която остави тима на последното място в групата - на 4 точки от норвежкия отбор и на 5 от лидера Челси.

Преди началото на двубоя Куман бе заявил, че очаква неговия състав да се справи с Розенборг. Първото полувреме обаче бе равностойно и дори гостите имаха по-добрите положения. Така се стигна до 32-ата минута, когато Щефан Иверсен откри в тяхна полза. Нападателят получи топката в наказателното поле, освободи се от бранител и прати топката във вратата на Тимо Хилдебранд.

В 58-ата минута падна и вторият гол. Това се случи след изпълнение на ъглов удар от страна на Микаел Дорсин и отново Иверсен записа името си сред голмайсторите.

Куман опита да отговори, включвайки в игра Ангуло и Жигич на мястото на Морети и Хоакин, но това не даде резултат. Преди това на почивката Мориентес бе сменен принудително, а най-голямата заплаха за гостите бе Давид Вия, но и неговите действия не се увенчаха с успех.

По този начин новият наставник на Розенборг Тронд Хенриксен дебютира с победа в турнира. Това бе едва втория успех като гост на Розенборг в последните 22 мача на тима в Шампионската лига.

В същото време стана ясно, че Хосе Мари Бакеро ще бъде помощник на Роналд Куман във Валенсия. Бакеро, който бе съотборник на Куман в Барселона, а за последно бе начело на Реал Сосиедад, се обвърза с валенсианци за следващите 2,5 години.