В борбата за титлата при пилотите във Формула 1 Люис Хамилтън води на Нико Розберг със 17 точки. Двамата съотборници в Мерцедес продължават спора помежду си три кръга преди края, като след четирите си поредни победи изглежда, че Хамилтън има предимство не само що се отнася до точковия актив, но и що се отнася до психологическата битка между двамата.

„Нико прави грешки, защото е затормозен психически", смята бившият пилот на Заубер, Джордан и Прост, Хайнц-Харалд Френцен. По този начин той подкрепя мнението на своя бивш работодател Ален Прост, който в Сочи заяви, че Розберг трябва да възстанови самочувствието и вярата в себе си, нарушени след критиките от страна на отбора след състезанието в Белгия.

„Нико не трябва да мисли за титлата", продължава Френцен. „Той трябва да действа така, все едно че вече всичко е решено. Ако не мисли за титлата и остане спокоен има шанс да я спечели.

Вижте например как е при Хамилтън. Той изглежда спокоен и отпуснат, и това може да се види по начина, по който си слага ръкавиците или се качва в колата си..."