Новак Джокович и Анди Мъри ще спорят за трофея от първия за сезона турнир от Големия шлем - Australian Open. След като в четвъртък Мъри надви с 3:1 сета Томаш Бердих, днес Ноле победи с 3:2 сета шампиона от миналата година Стан Вавринка. В отделните части Джокович се наложи със 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0 след повече от 3 часа супер тенис на централния корт.

Любопитното е, че за трета поредна година Джокович и Вавринка се срещнаха в Мелбърн, а победителят след техните дуели неизменно става и шампион. Ноле и Стан направиха страхотен за гледане двубой, в който Джокович имаше възможност да се наложи и в 4 сета, след като в четвъртата част започна с ранен пробив. Вавринка обаче успя да върне пробива и в последствие на свой ред да пробие подаването на световния №1 и да вземе сета. В заключителната пета част обаче интрига нямаше. Ноле демонстрира убийствена физическа подготовка и не остави никакъв шанс за реакция от страна на вече детронирания шампион.

Така в неделя Джокович и Мъри ще излязат за трети път един срещу друг във финал в Мелбърн. Предишните две битки бяха спечелени от Ноле, който има 4 титли от Australian Open. Мъри пък е с три загубени финала в турнира.