Базата на Ботев в кв. "Коматево" пострада сериозно от поройните дъждове. Наложи да се викат и екипи на пожарната, които да отводнят с маркучи фитнеса под централната трибуна, както и възстановителния спа център и ресторанта на подземното ниво на административната сграда.

Пораженията бяха отстранени до първата тренировка за седмицата, уточнява "Труд". Заниманието бе дебютно за привлечения като свободен агент от Литекс защитник Пламен Николов, който подписа за 1+1 година.

Същевременно Ботев е свалил двойно трансферната цена на румънския национал Серджан Лукин. Клубът е готов да продаде защитника за 250 000 евро вместо исканите доскоро 500 000, съобщават медии в Румъния.

Според тях бившият капитан на Динамо (Букурещ) е готов да се обвърже за 3 г. с кръвния враг Стяуа срещу 200 000 евро на ръка при подписване на договора и месечна заплата от 14 000 евро. Първоначално от Стяуа са уговаряли Лукин да скъса с Ботев по взаимно съгласие, но сега са готови да платят 200 000 евро трансферна сума.

Тунизиецът от Ботев - Хамза Юнес пък е бил гласен за национал на Румъния от селекционера Виктор Пицурка, който е правил постъпки за натурализирането на нападателя. Новината бе съобщена пред телевизионния канал "Дигиспорт" от асистента на Пицурка в националния тим Валериу Ракита, бивш играч на Литекс. Но Хамза игра за Тунис през пролетта и вече няма право да облече екипа на Румъния.