Литекс победи Локомотив (София) с 4:2 в мач от 13-ия кръг на „А" група. С два гола за ловчанлии се отличи Асприля, а по един добавиха Ваюши и Божиков. За столичани пък се разписаха Том и резервата Преслав Йорданов. Благодарение на успеха момчетата на Красимир Балъков събраха на сметката си 22 точки и делят втората позиция с шампионите от Лудогорец.

Срещата в Ловеч започна на много високи обороти и резултатът бе открит още в 7-ата минута. Асприля напредна добре по десния фланг, стигна до полето и върна към Божиков, който с левия крак отправи точен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Митрев - 1:0. Вратарят на столичани бе допълнително затруднен, тъй като след удара на Божиков имаше и лек рикошет в крак на бранител на Локо, което допълнително направи мисията на Митрев невъзможна.

В 16-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като главният съдия видя задържане на Джордан от страна на бранител на „железничарите". Решението да арбитъра далеч не се хареса на гостите, но в крайна сметка дузпата бе отсъдена и реализира от Ваюши - 2:0 още в 17-ата минута.

Столичани обаче много бързо се върнаха в мача. В средата на първата част Винисиус боксира колебливо след едно центриране в пеналта, топката попадна точно на главата на Том. Бразилецът нямаше проблеми да се разпише и да намали преднината на домакините.

В заключителната част на полувремето Литекс нанесе нов удар. При бърза контра Армандо Ваюши отлично изведе Асприля сам срещу вратаря на съперника и тъмнокожият нападател не сгреши - 3:1. При този резултат дойде и последният съдийски сигнал за първата част.

Двубоят продължи да бъде интересен и след подновяването на играта. В 64-ата минута резервата Преслав Йорданов бе изведен, макар и малко случайно, от Раджелович и останал сам срещу Винисиус вкара за 3:2. Буквално секунди по-късно Йорданов имаше отлична възможност да вкара за 3:3. Нападателят отново бе изведен от дълбочина, но останал сам срещу Винисус се забави, след което реши да отправи много слаб удар по земя, с който не успя да преодолее бразилския страж на домакините.

От своя страна момчетата на Красимир Балъков разчитаха предимно на контраатаки, но и те бяха неточни в завършващата фаза. Точка на спора сложи Асприля, който в 88-ата минута с много красив удар от границата на полето вкара за крайното 4:2.

ЛИТЕКС - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 4:2 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)