Стойчо Младенов е новият старши треньор на ЦСКА. Това съобщи след повече от 3 часа заседание председателят на Надзорния съвет Александър Томов. Договорът на екзекутора на Ливърпул е за година и половина с опция за удължаване за още една.

Официалното представяне на Младенов и неговия екип ще бъде във вторник сутринта. Засега не е ясно кои ще бъдат помощници на 50-годишния специалист.

В контракта на новия треньор няма опция за задължително спечелване на титлата и купата, но ако клубът вземе някой от трофеите, договорът ще бъде удължен автоматично с още една година.

Досегашният старши треньор на ЦСКА Пламен Марков си замина от стадион "Българска армия" и не дочака решенията на Управителния съвет на "армейците". Точно в 10,47 часа бившият национален селекционер се качи в колата си и тръгна, като не каза нищо пред събралите се журналисти.

Димитър Пенев, Емил Костадинов, Александър Гарибов, Димитър Стефанов и Иван Такев, които излязоха да обявят решенията, разкриха още, че Марков е бил освободен заради незадоволителните резултати на отбора. От ръководството на "червените" не били съгласни и с някои от методите на специалиста.

От Борисовата градина добавиха, че някои играчи ще бъдат глобени, тъй като са били недисциплинирани и не са влагали 100% усилия на терена. Според непотвърдена информация става въпрос за Тиаго Силва, Валентин Илиев и Еуген Трика.

Бе обърнато специално внимание и на феновене на ЦСКА заради прекалено грубото им отношение спрямо отбора след равенството с Локомотив (Пловдив) в събота. Вероятно достъпът на привържениците до отбора ще бъде ограничен.