Мениджърът Лъчезар Танев обвини Димитър Бербатов и агента му Емил Данчев в некоректност.

Импресариото прати писмо до Фиорентина заради неосъществения трансфер на нападателя. Той беше посредник по сделката с Манчестър Юнайтед и бе договорил отлични условия и за клубовете.

"С това писмо искам да изразя огромното си съжаление от проваления трансфер на Бербатов, както и некоректните действия на футболиста и агента му - пише Танев в документ, публикуван на сайта на агенцията му и адресиран до спортния директор Едуардо Масия. - Като посредник чувствам моята отговорност. Моля, предайте на семейство Дела Вале (б.р. собственици на клуба), президента Марио Конини и целия мениджмънт най-искрените ми извинения".

Срещу Бербатов се изказа и временният треньор на Ювентус Масимо Карера, който ще води тима вместо наказания Антонио Конте.

"Никога през живота ми не съм виждал такава ситуация - каза специалистът за проваления трансфер в "Старата госпожа". - След всичко това стана много добре, че Бербатов не се присъедини към нас. Той е човек, на когото не може да се разчита".

В четвъртък деветката тръгна за Италия с билети, купени от Фиорентина. По пътя избра Ювентус, а в края на деня стигна до Фулъм.

Нападателят се прибра в България и днес ще даде пресконференция в 12 часа, след която се очаква да се присъедини към лагера на националния отбор.