Защитникът на Манчестър Юнайтед Джони Евaнс отрече да е плюл футболиста на Нюкасъл Папис Сисе по време на вчерашния мач на стадион "Сейнт Джеймсис Парк", спечелен от "червените дяволи" с 1:0.

Телевизиите показаха как националният състезател на Северна Ирландия плюе по посока на Сисе, но храчката му пада на тревата, след като двамата се спречкаха в един момент от първото полувреме. Сисе реагира ядосано и определено отвърна на реакцията на Еванс. В официално становище на Еванс и Манчестър Юнайтед, защитникът е цитиран да казва:

"Аз съм шокиран какво са интерпретирали някои медии от мача ни снощи. Искам да кажа ясно и категорично, че в никакъв случай не съм плюл по Папис Сисе. Изобщо не съм част от никакъв инцидент с плюене, а това не ми е в начина на поведение. Може би Сисе е опитал да си върне по някакъв начин за това, че падна на тревата след единоборството ни, но определено аз не съм бил част от нищо подобно в мача", каза още Евънс.

И двамата мениджъри след мача - Луис Ван Гаал от Манчестър Юнатед и Джон Карвър от Нюкасъл, отрекоха да са видели такова нещо. Двамата футболисти също не са подали оплаквания по евентуален повод за провокация от страна на противника, но все още се чака доклад от съдията Антъни Тейлър и ще се провери дали там не е описан подобен инцидент.