Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна Откритото първенство по тенис на Франция. В среща от първи кръг хасковлията отстъпи 3 сета пред един от местните представители Жереми Шарди - 2:6, 4:6, 4:6 след час и половина игра. Двубоят бе дебютен за Димитров в турнира.

Пагубен за българина се оказа началният му удар. За целия мач Димитров пласира  по-малко от 50% от начален удар, а при втори сервис показателят бе още по-тревожен - 37% (22 спечелени точки от 57 възможни).

Със загубата в Париж на практика приключва и сезонът на клей за Григор Димитров. Непосредствено след „Ролан Гарос" започва сезонът на тревни кортове, апогеят на който е Уимбълдън, третият турнир от Големия шлем. От френската столица Димитров си тръгва с 10 точки за ранглистата.

Българското участие в Париж обаче ще продължи. В сряда, около 12:15 часа българско време ще започне срещата от втори кръг при дамите между Цветана Пиронкова и Хисела Дулко. Българката е поставена под номер 32 в основната схема, а двубоят е първи по програма и ще се проведе на Корт 17.