Феноменално! Това е думата, с която можем да опишем поредната прекрасна победа на националния отбор по волейбол. Днес в препълнения Дворец на спорта във Варна, буквално премазахме коравия отбор на Холандия с 3:0 гейма.

През първия гейм, холандците буквално не знаеха къде се намират! Нашите момчета категорично превъзхождаха "лалетата", а сервисите на Матей Казийски и атакита на Андрей Жеков буквално останаха загадка за нашите противници. Така само за 19 минути затворихме гейма на унизителните за Холандия 9 точки!

"Лалетата" все пак се опитаха да се отърсят от шока в началото на втората част, но това очевидно не им се отдаде. Все пак те стигнаха до цели 17 точки. Матей Казийски, нетипично за себе си, попари холандската защита с много технични отигравания, а отзад Салпаров беше буквално непробиваем.

През последния трети гейм, нашите се поотпуснаха и позволиха на Холандия дори да поведе в резултата. Все пак, класата си каза думата и взехме гейма с 27:25, а с това и срещата с 3:0 гейма!

Утре от 19.00ч. е втората среща, която също можете да проследите на живо в Топспорт.бг

БЪЛГАРИЯ-ХОЛАНДИЯ 3:0 (25:9, 25:17, 27:25)

България: Жеков, Казийски, Йосифов, Алексиев, Николов, Цв. Соколов, Салпаров-либеро

Ст. треньор: Силвано Пранди

Холандия: Ван Харскамп, Раувердинк, Коойстра, Клапвайк, Коой, Бонтйе, Маан-либеро

Трети гейм:

Отново безпроблемно стигаме до преднина от 4 точки на първата техническа пауза. Нашите водят с категоричното 8:4 и трябва да затворят мача с 3:0 гейма. Вече водим с 13:8, а Андрей Жеков определено прави много силен мач. Второ техническо прекъсване. Селекцията на Силвано Пранди вече води с 16:12 на Холандия.

Нашите се поотпуснаха и "лалетата" за първи път изравниха резултата -19:19. Ново равенство след блок аут на Матей Казийски - 23:23. Третият гейм се развива точка за точка. КРАЙ!!!! АУТ! Гейм и мач за България - 27:25 за нашите в третия гейм!!!

Втори гейм:

8:6 в полза на България е резултатът при първото техническо прекъсване за втория гейм. Холандците излязоха на игрището значително по-мобилизирани, след като бяха смазани от нашите момчета в първия гейм. Въпреки, че подобриха играта си нашите все пак се оттеглят с преднина от 2 точки.

Отново натрупахме солидна преднина и вече водим с 11:7! Второто техническо прекъсване идва при нова добра преднина за нашите момчета. Водим с 16:11 и вървим смело към затварянето на втория гейм! Вече водим с категоричното 21:14, а холандците отново почнаха да допуска много грешки. Думите са излишни ! Пометохме Холандия и през втория гейм! 25:17 за 25 минути игра

Първи гейм:

Страхотен старт за нашите момчета. Бързо дръпваме с 4:1 и холандците бяха принудени да поискат прекъсване. Нашите се оттеглят на първата техническа пауза с размазваща преднина от 8:2 точки. Отново сме много стабилни на блокадата до този момент.

Какво става с този отбор ?! Вече водим с 14:3 точки срещу Холандия. Невероятна блокада, невероятна атака на Жеков и Казийски буквално попиляват отбраната на "лалетата". Оттегляме се на второто техническо прекъсване с размазваща преднина от 16:4 ! Резултатът е 22:7 в полза на България. Холандците въобще не могат да координират действията си по игрището и не знаят къде се намират. Безспорно печелим първия гейм! 25:9 !!! Уникален гейм, продължил само 19 минути. 1:0 за България