Лудогорец посреща Берое днес. Целта и на двата тима е да се опитат да съкратят преднината на лидера Левски, пише " Тема спорт". В момента Лудогорец е на три пункта от сините, а старозагорци са на четири. И докато възпитаниците на Георги Дерменджиев в последните четири години плуват в свои води в подобни двубои, то днешната битка ще даде отговор на въпроса дали Берое ще хване последния влак за титлата.

Заралии засега завоалирано говорят за нея, но при успех в Разград ще дадат сериозна заявка за върха и ще покажат, че могат да извървят маратона докрай. Загубят ли обаче, много трудно след това ще се върнат в борбата за златните медали.

Сблъсъкът срещу старозагорци ще е първият по-сериозен тест за Георги Дерменджиев. След завръщането му на поста той води тима срещу последния в класирането Пирин Благоевград (0:0) и успеха над Славия с 1:0 в столицата. И в двата мача орлите не показаха шампионска игра. Сега ще трябва да се справят с добре организирания и корав състав на гостите.

Домакините ще са допълнително мотивирани да се докажат пред феновете си, тъй като това е и последният им домакински двубой за годината. След това им предстоят гостувания на Ботев Пд (2 декември), Литекс (5 декември) и Черно море (12 декември).

Очаква се срещу Берое Георги Дерменджиев да се довери на почти същия състав, който победи Славия. В защита най-вероятно отново ще започне Венцислав Керчев, който срещу белите бе сменен още преди да са изтекли 20 минути. Той ще е играчът до 21 години, който ще започне срещата. До него в отбрана ще са още Козмин Моци, Йордан Минев и Натанел. В халфовата линия ще действа Светослав Дяков, а е възможно за негов партньор да бъде избран Лукас Саша, който не игра срещу Славия заради наказание.

Другият вариант е отново да започне румънецът Андрей Препелица. По крилата ще са Кафу и Вандерсон, Марселиньо ще организира атаките, а Клаудиу Кешерю ще трябва да ги завършва успешно. Румънският нападател не е вкарвал в последните три срещи в А група и ще иска да се отпуши срещу силен съперник.

Ръководството на клуба призова феновете да напълнят стадиона. "Светослав Дяков и компания се нуждаят от вашата подкрепа в този изключително важен за отбора момент. Успехът е задължителен с оглед ситуацията в шампионата и трудните мачове, които предстоят на Лудогорец до края на полусезона", се казва в част от призива.

Берое пристига в Разград, след като в предишните си три срещи отбеляза по три гола - 3:0 над Черно море на "Тича", 3:1 над Ботев в Пловдив и 3:3 срещу Литекс в Стара Загора. Очаква се обаче Петър Хубчев да заложи на по-предпазлива тактика срещу шампионите. Специалистът смята да насити халфовата линия и да затвори подстъпите към вратата на Макенджиев. И с бързи контраатаки да изненада съперника.

Досега Берое няма успех в Разград и всички в тима са амбицирани да постигнат такъв. Хубчев няма да може да разчита на трайно контузения Салим Керкар и наказания Георги Динков. На мястото на втория, който в последните мачове се изявяваше като опорен халф до Елиаш, ще действа Игор Джоман. По крилата ще оперират Неманя Милисавлевич и Стивън Петков. Зад нападателя отново ще е Спас Делев. Дилемата пред специалиста е кой измежду Георги Андонов и Исмаил Иса да води атаката.