Неделчо Матушев, който напусна Пирин след поредната загуба, този път от Черно море, разкри, че му е било трудно в Благоевград още от самото начало.

"Питат ме защо не сме успели да влезем под кожата на феновете. Какво значи това? Феновете подкрепят отбора си или не го правят. Няма значение кой му е треньор. Това е Пирин - отборът на Благоевград. Още когато пристигнахме в града, усетихме недоверие, негативи зъм", коментира специалистът пред вестник "Меридиан Мач".

"В контролите ни се получаваше, момчетата бяха по-спокойни. Селекцията вървеше трудно. Разговаряхме с много хора напразно - не успяхме да ги привлечем. Други си тръгнаха. Всичко това даде отражение", смята Матушев.

"Нито за момент не съжалявам, че дойдох в Пирин. Единствено съжалявам, че не успяхме да задоволим изискванията на футболната общественост в Благоевград. Жалко е, че винаги се получава така в моята работа - все попадам в отбори в трудна ситуация и приемам рискове в трудни и неподходящи моменти. Трябва все наново да се адаптирам към нови градове, клубове, хора. Но пък човек така се изгражда, добива повече опит", философски заключи треньорът.