От януари 2014-а насам Роджър Федерер работи със своя тенис идол - Стефан Едберг. Днес Маестрото започва единствената битка на корта, която никога не е печелил (финала на купа "Дейвис"), а треньорът му даде кратко интервю, в което говори за последните 11 месеца:

- Очаквахте ли подобни резултати, когато започнахте да работите с Федерер?
- За мен беше изненада дори да получа обаждането от Роджър преди почти година. През първите месеци се опитвах да свикна с идеята, че съм негов треньор и непрестанно се впечатлявах от количеството нови идеи, които той може да вкара в играта си. Роджър използва всеки един съвет, който му дадох.

- Успяхте ли да развиете общите ви идеи за стила му?
- Да, ясно ми е, че Роджър вече не може да печели всички мачове от основната линия. Той трябва да е агресивен, да атакува постоянно. Имайки предвид, че той разполага с всички необходими удари за подобен стил, нямаме избор освен да променим играта и начинът му на мислене на корта. Единствено трябваше да изчакаме резултатите да дойдат и ето, че това се случи.

- Вярвате ли, че на 33 години, Роджър все още може да спечели титла от Големия шлем?
- Не знам дали ще спечели трофей от Шлема, но със сигурност има качествата да го направи. Просто помислете за финала на Уимбълдън тази година. Той загуби от Джокович заради няколко детайла, няколко ключови момента, но очевидно имаше шанс за триумфира. И евентуалната му победа нямаше да изненада никого.

- Какви промени виждате от треньорското място спрямо времето, когато още бяхте на корта?
- Тенисът постоянно се развива и то към по-добро. Променят се и играчите като личности, което също е значимо. Когато хората се сетят за мен, Борг, Конърс, Макенроу и Сампрас, те помнят не само тогавашния стил, но и всичко, което ние представлявахме. Сега тенисистите имат съвсем различно излъчване - вижте Федерер, Надал, Джокович или пък Мъри. Става дума за други епохи. Аз възприемам тази промяна като част от развитието.