Ник Кириос бе удостоен с "медала на Нюкомб" на специална гала вечеря, която се проведе в Мелбърн. По този начин той стана най-младият тенисист, печелил този приз, който се присъжда ежегодно на най-добрият австралийски играч.

19-годишният австралиец впечатли света на тениса с невероятната си победа над Рафаел Надал на осминафиналите на тазгодишния Уимбълдън, превръщайки се в първия тийнейджър от 2005 г. насам, успял да надиграе световния №1 на турнир от Големия шлем. Няколко дена по-рано Кириос записа и изключително драматичен успех над Ришар Гаске, отразявайки цели девет мачбола преди да достигне до крайната победа.

Австралиецът продължи добрите си изяви и в Ню Йорк, където надигра двукратния полуфиналист от US Open Михаил Южни и достигна до третия кръг, но там бе спрян от Томи Робредо. През септември Кирьос изигра важна роля в завръщането на Австралия в световната група на Купа "Дейвис", но сезонът за него приключи преждевременно още след турнира в Куала Лумпур, където изненадващо отпадна още на старта.

Сред останалите номинирани за "медала на Нюкомб" бяха още Саманта Стосър, Кейси Делакуа и Лейтън Хюит, който през 2014 г. спечели две титли на ниво АТР в Бризбейн и Нюпорт, а в крайна сметка приключи сезона като първа ракета на Австралия под №50 в ранглистата - на само две позиции пред Кириос.