Лятната подготовка на Левски ще се проведе в Боровец, разбра "Тема Спорт". Сините вече са капарирали хотел в зимния ни курорт. Те ще провеждат тренировките си на стадиона в Самоков. Малка е вероятността тимът от "Герена" да има и лагер в Правец, където неизменно се готвеше в последните години. Отборът ще тренира единствено в България, за да бъдат спестени средства.

Стойчо Стоев вече е уточнил всички детайли около лагера. Стартът на подготовката на Левски обаче зависи от изхода на финала за Купата на България срещу Черно море. Мачът е в събота, 30 май, от 20:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Ако Левски спечели и се класира за Лига Европа, то специалистът ще събере играчите си на 10 юни на 'Герена". При провал в битката за трофея обаче сините ще имат 5 дни повече за почивка - ще започнат тренировки на 15 юни, защото сезон 2015/2016 на А група тръгва в уикенда на 18-19 юли.

Както е известно, ако вземе купата, Левски ще започне участие в Лига Европа още от първия квалификационен кръг. Мачовете от него ще се провeдат на 2 u 9 юли. Жребият ще бъде на 22 юни. В него ще бъде теглен и съперник за втория квалификационен кръг - двубоите от него са на 16 и 23 юли.

За първия кръг картотеки пред УЕФА могат да се правят до 22 юни. Това означава, че родните участници в Лига Европа трябва да действат светкавично по трансферите. Прозорецът у нас отваря на 15 юни и ще продължи до 15 август. След тези дати клубовете могат да привличат само свободни агенти. Първата цел пред Левски пък ще е да запази настоящия си състав. Основната задача пред ръководството на сините е да преподпише с Роман Прохазка и Антонио Аниете, чиито договори изтичат.