Отворено писмо от Обществен комитет "100 години Славия" до привържениците на "белите":

"Уважаеми слависти,

с настоящото писмо Ви информираме, че футболистът Благой Георгиев не изпълни поети ангажименти към Обществения комитет "100 години Славия".

Преди година по време на грандиозния юбилеен концерт-спектакъл в зала 1 на НДК бяха раздадени безплатно на присъстващите над 4500 луксозни значки. Поради големия бюджет на честванията на стогодишнината на Славия членове на Обществения комитет се обърнаха към футболистите с успешна кариера в чужбина - Димитър Рангелов и Благой Георгиев, с предложение да подсигурят финансово направата на значките.

След полученото съгласие от страна и на двамата, хубавият им жест бе обявен на две пресконференции. А на поздравителните картончета към всяка значка бе отбелязано, че те са дарени на славистите от двамата футболисти - рожби на клуба.

Бяха изготвени и специални благодарствени плакети на играчите от името на комитета. Само дни по-късно Димитър Рангелов изпълни поетия финансов ангажимент, а вече цяла година след това Благой Георгиев още не го е направил. По-точно - стори го, но в много по-малък размер от договореното.

Разбира се, Общественият комитет "100 години Славия" отдавна покри сериозната разлика в цената на значките. Остана само горчилката и обидата от поведението на тръгналия към големия футбол от Славия Георгиев, който обаче явно не осъзнава обществената значимост на стогодишния юбилей на родния му клуб. Пожелаваме приятни великденски празници на всички слависти!"