Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов подчерта след мача от 5-ия кръг на Шампионската лига с Бенфика, завършил 2:2, подчерта, че е доволен от играта на отбора си, но съжалява, че неговите възпитаници са изпуснали победата.

"Днес нашият отбор показа отлича игра, отбелязахме два красиви гола и направихме всичко възможно, за да победим", каза Стоилов пред сайта на УЕФА. "Честно казано остана горчивината от това, че не вкарахме трети гол и не постигнахме победа над такъв силен съперник. През първите 45 минути нашите изпълнения бяха на висота. Не очаквах, че след голямото прекъсване след спечелването на шампионската титла в Казахстан и загубения финал за купата, ще покажем такова високо ниво в началото на срещата. даже и при загуба бих бил доволен, защото днес отборът показа игра на европейско равнище. Момчетата показаха силни волеви качества.

Мечтите са безплатни и следвайки този принцип, ние ще отидем в Истанбул не като туристи, а ще се постараем да покажем добър футбол и да постигнем положителен резултат. Не мисля, че мнозинството от футболистите ни ще напуснат клуба. Сега много искат да играят за Астана. Вие сами виждате как играем в Шампионската лига. Мисля, че ще съхраним състава си и даже ще се постараем го усилим", завърши Стоилов.