Мерцедес трябва да се съсредоточи върху пилотите си Нико Розберг и Люис Хамилтън и да даде и на двамата равен шанс в битката за световната титла в F1 при пилотите, заяви Ники Лауда.

Председателят на борда на отбора бе заедно с екипа, който тази седмица празнува спечелването на короната при конструкторите. Борбата при състезателите обаче съвсем не е решена, особено като се има предвид, че във финалния старт в Абу Даби ще бъдат дадени двойни точки.

"Много съм щастлив да застана пред всички. Преди много години като пилот се борех да спечеля шампионата. Взимаш едно състезание, губиш друго, но продължаваш, докато един ден станеш шампион. Вечерта, когато станах световен шампион, си мислех, че съм свършил зле работата си, защото не бях извел колата си до титла - заяви Лауда пред служителите на Мерцедес при едно от многото събирания. - Настоящото изживяване обаче е напълно различно. Всеки един от хората ни може да се нарече световен шампион. И това е, защото всички работиха заедно, за да станем печеливш тим. Остават ни още три надпревари и трябва да продължим да се трудим, за да дадем на състезателите си равен шанс в битката за тяхната титла. След това е необходимо да натиснем още по-здраво, за да продължим да побеждаваме година след година. Ще става все по-трудно, но вярвам, че имаме хората, с които да го постигнем".

Хамилтън има 17 точки аванс преди последни три състезания от тазгодишното първенство.

От Мерцедес обявиха, че годишното им събиране „Stars and Cars", на което отбелязват спортните си успехи през годината, ще се състои на 29 ноември - само седмица след F1 финала в Абу Даби. То ще се състои в Щутгарт, като ще присъстват Розберг, Хамилтън, спортният директор Тото Волф, всички пилоти на марката от немския шампионат за туристически автомобили (DTM).

Събитието ще включва демонстрации на съвременни и класически състезателни коли, сесии за автографи, интервюта и т.н. Входът за фенове е безплатен.