Рилски спортист загуби с 90:91 от румънския Питещ в първата си контролна среща след началото на подготовката, съобщава bgbasket.com. Самоковци допуснаха обрат, след като имаха двуцифрен аванс до почивката. В края на седмицата Рилецо ще вземе участие на приятелски турнир в Македония. За самоковци днес не игра Симеон Илиев.

В началото имаше няколко равностойни минути, а първото откъсване на домакините дойде след две поредни тройки на Александър Милов за разлика от 9 точки. След това Рилски продължи да води, а тройката не спираше да влиза. Данчо Бозов вкара със сирената за край на първата част и така направи преднината на тима 10 точки. Само за тези десет минути пък Рилски бе 7/8 от тройката, а тимът вкара и първия си опит от втората част. В нея самоковци поддържаха добра преднина, която стигна и до 14 точки, а на почивката бе 13.

За малко повече от три минути след паузата румънците намалиха и се върнаха в играта. Те свалиха пасива си на само 2 точки, но Рилски удържа малък аванс в следващите минути. С тройка на Сутали гостите поведоха при 70 секунди до края на третата част, но пък самоковци отговориха с 6 точки поред за аванс от 4. В последната четвърт играта вървеше кош за кош, а с алей ъп на Чайлс Рилецо поведе с 1 точки при 1.43 до края. Последва бърза размяна на по един кош, а румънците отново излязоха напред при оставащи 52 секунди. Тогава Гуджино сбърка пас, но Милошевич изпусна два наказателни за гостите. В ответната атака Бозов пропусна, а Фейбър вкара един наказателен за Питещ. В последната секунда обаче бе фаулиран Гуджино, но той успя в само един опит и така двубоят приключи.

Рилски завърши с 10 успешни от 26 опита от тройката, докато гостите бяха 12 от 27, включително 8 от 15. Проблемът за Рилецо бе, че Питещ отбеляза 22 точки след грешка на българския състав, докато самоковци вкараха едва 6.

Най-резултатен за Рилецо стана Иън Чайлс с 27 точки, а той хвана и 6 борби. Йордан Бозов добави 12 точки, а с 10 и 7 борби приключи Тони Гуджино.