Манчестър Юнайтед поднесе крайно неприятна изненада на феновете си, отстъпвайки на своя "Олд Трафорд" с 1:2 пред непретенциозния Суонзи в първия двубой от новия сезон на Висшата лига!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Луис Ван Гаал спази обещанието си да изненада сериозно аудиторията със стартовия си състав, като обаче надали и най-големите разбирачи бяха очаквали селекцията на холандеца да бъде чак толкова ексцентрична, колкото всъщност бе.

Сред започналите сблъсъка на "Олд Трафорд" можеха да бъдат забелазани имената на юношите Тайлър Блекет и Джеси Лингард, а също така и тези на Андер Ерера и на спрягания за почти сигурен напускащ Хавиер Ернандес.

В крайна сметка това се оказа от решаващо значение, като Юнайтед стартира крайно неприятно новата кампания в една от най-популярните и престижни футболни надпревари в света. Точни за победителите бяха Ки и Сигурдсон, а почетното попадение за домакините реализира Уейн Рууни.

Срещата стартира с очакван натиск на домакините, които изглеждаха максимално мотивирани да стартират сезона с попадение, а съответно и с победа.

Започналият като титуляр Джеси Лингард на няколко пъти демонстрира добрата си физическа подготовка и линейна скорост, но завършващата част от акциите му не включваше нищо кой знае колко опасно за бранителите на съперника. В средата на първото полувреме Лингард бе заменен, като по всичко личеше, че става дума за принудителна смяна. На негово място в игра се появи Янузай.

Другият дебютант в Юнайтед - Тайлър Блекет стоеше стабилно в отбранителната линия на състава, като на няколко пъти показа, че мястото му на терена е по-скоро заслужено.

До 25-ата минута новият капитан на „дяволите" Уейн Рууни вече бе получил няколко възможности за реализиране на попадение, но късметът така и не заставаше на негова страна.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Сигурдсон се оказа на върха на изненадваща контраатака на гостите, топката бе продължена към включилия се на скорост Ки, който я прати в обратния ъгъл на вратата на Де Хеа, хвърляйки в смут феновете и щаба на Юнайтед - 0:1!

Шокът явно бе доста голям за превъзмогване, като футболистите на домакините така и не съумяха да върнат гола до почивката.

След нея Юнайтед излезе като напълно различен състав и буквално натика опонента си в собствената му половина.

Резултатът от домакинския натиск не закъсня и още в 53-ата минута центриране от корнер достигна до състезател в червен спортен екип, след което пък бе засечено със страхотен ножичен удар от Рууни в мрежата на Суонзи - 1:1!

В 65-ата минута Уейн разтресе и рамката на вратата, пазена от Фабиански, след чудесно изпълнение на свободен удар.

И точно когато всички очакваха ново попадение в мрежата на гостуващия състав, Гилфи Сигурдсон стана основна предпоставка за нови сериозни размисли за Ван Гаал, разписвайки се за 1:2! Футболистът на Суонзи за пореден път достигна първи до топка, разиграна в наказателното поле на "червените дяволи" и не сгреши, връщайки предимството на отбора си.

В последните секунди на добавеното време манчестърци претендираха за игра с ръка на бранител в рамките на наказателното поле, но Майк Дийн бе категоричен, че дузпа няма.

Нова промяна в резултата, въпреки непрестанните опити на домакините, не бе регистрирана и Манчестър Юнайтед започна новия сезон по възможно най-неприятния начин.

Ван Гаал: Въобще не успяхме да се сработим, жалко

Мениджърът на „лебедите": Действахме като отбор!

Ван Гаал с антирекорд още в дебютния си мач за Юнайтед

ВИДЕО: Заплюха Ашли Йънг в...устата!


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - СУОНЗИ 1:2

0:1 Ки 28'
1:1 Рууни 53'
1:2 Сигурдсон 72'

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Смолинг, Джоунс, Блекет, Йънг, Флетчър, Ерера, Лингард, Рууни, Мата, Ернандес

СУОНЗИ: Фабиански, Тейлър, Уилямс, Ранхел, Амат, Раутлидж, Дайър, Ки, Шелви, Сигурдсон, Бони

Съдия: Майк Дийн

Стадион: "Олд Трафорд"