Френският бранител на Лудогорец Александър Барт коментира пред Sportonline.bg съперника на разградчани в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига Стяуа. Защитникът даде мнението си и за предстоящия мач за първенство на разградчани срещу Локомотив в Пловдив. Барт сподели още как върви възстановяването му и кога ще влезе отново в игра.

„Това, че при всички случаи имаме гарантирано участие в групите на Лига Европа не означава, че приемаме със спокойствие жребия, който ни противопоставя срещу Стяуа. Ще гоним до дупка влизане в Шампионската лига.

Наясно сме, че двубоите с румънския шампион изобщо няма да приличат на контролата в която ги бихме през лятото с 4:2. Подготвени сме за тези важни и най-вече ключови за нас мачове. Всички мечтаем за Шампионската лига и ще преследваме тази мечта до самия край", категоричен е Александър Барт.

„В тази връзка искам да припомня, че с Базел също вложихме всички сили. Дори  водехме през по-голямата част от първия мач в София. Но загубихме. Сега вече знаем как да подготвим такива плейофни мачове за влизане в групите на Шампионската лига", припомня Барт.

"С Партизан смятам, че направихме много силен мач. При 2:0 за нас тяхното изравняване дойде след статично положение. Но през второто полувреме показахме класа и с опит и самообладание триумфирахме. След като успяхме на два пъти да елиминираме Партизан в Белград при тази тяхна публика защо по същия начин да не преодолеем и Стяуа", допълни Александър Барт.

„Предстои ни мач с Локо(Пд). Няма да мога да взема участие в този двубой. Но смятам,че в срещата за Суперкупата с Ботев ще мога вече да вляза в игра. Мачът с Локомотив по традиция е труден. Независимо  дали е в Пловдив или в Разград. Или в Каварна където една година играхме на неутрален терен. След като отстранихме Партизан смятам, че влязохме в желания коловоз. Загубата от Хасково и равния в Дюделанж ни послужиха като поуки. Сега се надявам отново да бъдем Лудогорец от миналата година, който вървеше напред", надява се Барт.