Отборът на Фулъм излезе от опасната зона в английската Висша лига, след като спечели с 2:1 двубоя с Уест Хем от 20-ия кръг на първенството. Българинът Димитър Бербатов остана на терена през всичките 90 минути, като успя да донесе победата на своя тим, реализирайки попадението за 2:1. Това се случи в 67-ата минута, когато българинът се разписа от няколко метра.

Иначе Уест Хем откри резултата още в 7-ата минута чрез Диаме. Тъмнокожият футболист се възползва от груба грешка в отбраната на „котиджърс" и със силен удар с десния крак не остави шанс на Стокдейл. В 32-ата минута Стив Сидуел засече с глава центриране от корнер на Деймиън Дъф и изравни за 1:1. Ключовият момент в срещата дойде в заключителните секунди на първата част, когато капитанът на „чуковете" Кевин Нолан превъртя и удари в лицето футболист на домакините, заради което абсолютно заслужено получи червен картон.

Благодарение на победата Фулъм събра на сметката си 19 точки и излезе на 16-а позиция в класирането. Уест Хем остава в опасната зона с 15 точки актив.

ФУЛЪМ - УЕСТ ХЕМ 2:1

0:1 Диаме (7')

1:1 Сидуел (32')

2:1 Бербатов (67')

ФУЛЪМ: Стокдейл, Ритер, Сендерос, Аморебиета, Рийзе, Дъф, Паркър, Сидуел, Ричардсън, Таарабт, Бербатов

УЕСТ ХЕМ: Яскелайнен, Демел, МакКартни, Колинсън, О'Брайън, Диара, Нобъл, Диаме, Майга, Нолан, Тейлър

Главен съдия: Марк Клатенбърг.