Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо още веднъж побърза да уталожи напрежението и да подчертае, че между него и Диего Коща няма никакъв проблем. Нападателят остана на скамейката в дербито с Тотнъм (0:0), като в един момент, през втората част, бе пратен да загрява, но след това Специалния се отказа от варианта да го включи в игра и го върне на пейката. В този миг испанският национал демонстративно хвърли потника си по посока на мениджъра.

"Ако той искаше да ме нарани, нямаше да го направи с потник. Ние имаме добри взаимоотношения, няма проблеми. Мисля, че Диего е много привилегирован, защото последен седна на пейката. Всеки вече беше там - капитанът Джон Тери, Бранислав Иванович, вицекапитанът Гари Кейхил, Сеск Фабрегас, Педро, играчът на сезона Еден Азар, Оскар... Всеки. Така че Диего бе привилегирован за всички тези мачове. За дербито с Тотнъм смятахме, че това бе най-добрата стратегия. Останахме доволни от това решение.

Когато го помолих да отиде да загрява, той го направи. Еден бе изритан и срещу него имаше няколко нарушения, така че можеше да се наложи Диего да влезе за последните пет минути. Аз обаче усетих, че Еден няма проблеми да остане до края, а той изигра много добър мач и представляваше непрекъсната опасност за Тотнъм. Затова нямаше нужда да го сменям.

Мисля, че физическото състояние на Диего е добро, той работи ежедневно, настроението му е позитивно. Не очаквам да имам футболисти, които да подскачат наоколо и да опяват, защото не са играли. Когато един топ играч остане на пейката, той никога не е щастлив, така че за мен поведението му бе нормално.

Посланието ми към всички мои футболисти, че когато играем като отбор и особено когато се защитаваме като отбор, отборът се представя по-добре. Ако играем по този начин, няма да съм изненадван да не загубим нито веднъж в следващите десет мача", заяви Моуриньо.