"Иска ми се отново да разполагам с енергията, която имах през 2005-а година", сподели Рафаел Надал, малко преди старта на тазгодишния "Ролан Гарос".

Жребият този път прати Рафа в една и съща четвъртина на схемата с фаворита Новак Джокович и определи първият му съперник да е французинът Куентин Aлис (№304 в света). Мачът ще е в понеделник или вторник.

"През последните две седмици играя по-добре, отколкото го показват резултатите - коментира Надал. - Имах спадове, но в никакъв случай не смятам, че формата ми е лоша. Просто не е толкова добра в сравнение с предишните години, в които печелих трофея тук. Не мисля, че съм големия фаворит, но въпреки това мога да направя силен турнир. Има няколко сериозни кандидати за титлата, така че напрежението не е само върху мен.

Целта ми на Ролан Гарос винаги е да спечеля, защото усещането ми за този турнир е, че е един от най-важните в кариерата ми. Дори, когато загубих от Сьодерлинг през 2009-а, се поучих от това. Дойдеш ли на място, на което си бил толкова успешен, е неизбежно да се чувстваш по специален начин. Психическата ми мощ на Ролан Гарос винаги е била добре известна за противниците ми. Тук просто преминавах през препятствията едно по едно.

Сега ще се опитам да направя същото и работя наистина усилено в тази посока. Когато вече не съм способен да изляза с тази настройка на корта, това ще е краят. Но в момента се чувствам добре след един сезон изпълнен с контузии. Всички те вече са забравени, а сега сме 2015-а и има няколко дни до началото на Ролан Гарос".