Един от най-успешните футболни агенти в историята - Хосе Мария Мингея даде специално интервю за Topsport.bg.

Човекът, довел Стоичков, Марадона, Меси, Ромарио, Ривалдо и други световни звезди в Испания, по-конкретно в Барселона, говори по редица теми пред медията ни, като не пропусна да засегне и скандала между Лионел Меси и Луис Енрике. Именно заради конфликта между двамата медиите в Англия побързаха да „пратят" аржентинския гений в редиците на Челси.

Мингея, който има треньорски лиценз, а преди години се бе кандидатирал и за президент на Барселона, разкри интересни подробности пред нас за всеки от своите клиенти като мениджър, като начело в „списъка" му бе Христо Стоичков, с когото все още поддържат приятелски отношения.

„С Христо сме семейни приятели и това не е тайна за никого. Даже му гостувах десетина дни в САЩ, като имахме възможност да поговорим по редица теми, предимно от лично естество. Той е чудесен човек и винаги е бил сред най-положително настроените към мен хора. Колкото и да не се вярва на някои негови критици, той е добронамерен и гостоприемен и уважава тези, които му отвръщат със същото.

В момента кариерата му прие малко различна насока, сравнително далеч от футболния терен. Оставам с впечатлението, че работата в телевизията му носи удовлетворение и му доставя огромно удоволствие, както личи и от някои от репортажите му. Животът в САЩ, по-конкретно в Маями, му се отразява повече от добре.

Дали би се завърнал към футбола? Както споменах това е по-скоро тема от личен характер. Кой знае? Може би някой ден Христо наистина ще изненада всички и ще се върне по-уверен, отпочинал и по-силен на зеления терен, макар и не в ролята, в която остава завинаги в историята на футбола.

Възможно е да стане треньор на Барса, в някакъв бъдещ момент. Никога нищо не може да е сигурно в този спорт. Може и да стане, може и да не стане. Има доста въпросителни около един подобен дързък, рязък ход.

Да заеме президентското кресло в клуба? Това вече е нещо съвсем различно. Но отново - кой знае? Никой не може да каже, че това е невъзможно. Самият аз вече веднъж се кандидатирах за най-отговорния пост в Барселона, но преди да се впуснем в подробности нека изясим нещо - да, всеки има своите фаворити, както и такива личности, които по-скоро не желае да бъдат начело на клуба. Но като представители на самата институция „Барса" ние нямаме право да обсъждаме президентския пост. Това е тема, която остава за разглеждане само за представителите на Управителния съвет и въобще за управленската върхушка в тима. Аз се чувствам чудесно в настоящето си амплоа. Не мисля да променям тази си реалност. Няма и причина да го направя.

Какво сподели Хосе Мария Мингея пред Topsport.bg за Лионел Меси, Диего Армандо Марадона, Жозе Моуриньо, ситуацията в Барса и всички горещи теми около испанския гранд, четете в цялото интервю с агент номер едно във футбола ТУК!