Няма да е особено изненадващо, ако головата машина на Левски от сезон 2010/2011 - Гара Дембеле реши да се завърне в клуба.

Това коментира пред Topsport.bg Кристиан Емиле - бившият мениджър на родения във Франция нападател.

Както е известно след престоя си на "Герена", по време на който Гара 26 гола в 32 срещи за "сините", Дембеле се насочи към Бундеслигата, като бе продаден на съвсем "пресния" за тогавашния немски елит състав на Фрайбург. В Германия обаче кариерата на французина не претърпя очакваното възходящо развитие и той се разписа едва 5 пъти, в рамките на цели 20 изиграни мача.

През 2013-а за състезателя последва преотстъпване под наем в китайския Ухан Зал, като той се загуби с всичка сила за набраните си за кратък период от време многобройни фенове в България.

Ето какво сподели Кристиан Емиле за Гара Дембеле пред медията ни:

"Чуваме се с Гара, от време на време, като се старая да не губя съвсем контакта си с него.

Не мога да кажа със сигурност дали е доволен от сегашното си положение или не е, а пък и вече не го представлявам, така че по-скоро би било некоректно от моя страна да обсъждам тази тема.

Във вашата страна той наистина беше приет като герой. Хората го обичаха и се радваха на постиженията му. Сега не мога да твърдя, че ситуацията е същата, като той се поизгуби от публичното пространство. Може би заради далечната дестинация, а може би не.

Дали той би се решил на едно евентуално завръщане в България и по-конкретно в Левски? Ами не мога да съм сигурен. Уверен съм обаче, че за един футболист е винаги приятно да бъде приеман така радушно, както Дембеле бе приветстван при вас.

Защо пък той да не заиграе отново с екипа на Левски? Ако това се случи ще се радвам да съм сред първите разбрали новината".