Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев говори на пресконференцията след мача срещу Миньор от последния есенен кръг в Югозападната „В" група, спечелен с 3:0 в Перник.

За емоцията и чувствата му да се върне в Перник:

„По-специален от такава гледна точка, че тук пазя само добри спомени. Всички се държаха добре с мен и ми дадоха възможност да започна да правя това, с което се занимавам в момента."

Оценката му за сезона:

„Представихме се на много добро ниво, видяхме някои момчета как се развиват буквално с дни и със седмици. Това ни беше идеята - да работим с тези момчета, за да ги развиваме. Оттук нататък трябва да продължаваме, обаче да бъдем и здраво стъпили на земята, защото все още нищо не сме постигнали."

В интерес на истината, очаквах, че отборът ще играе добре, очаквах, че отборът ще постига победи, ако бъдем мобилизирани. Момчетата бяха страхотни във всички тези мачове, които изиграхме. Отстрани изглеждаше лесно, а заслугата е изцяло тяхна.

За селекцията:

„Имаме все пак още един мач, който е изключително важен за нашия отбор и след това ще си направим равносметка на всичко, което постигнахме през сезона, и оттам нататък ще потърсим футболисти, с които може да вдигнем нивото."

 

За изразената готовност на Васил Божков да оздрави ЦСКА:

„Тук съм да коментирам мача, който изиграхме преди малко. Готвим се за 10-и, когато ни предстои мача със Созопол за купата. Оттам нататък всичко по реда на нещата."

За това, че феновете на ЦСКА разбиха оградата на гостуващия сектор:

„Как да го изкоментирам това нещо? Хареса ми подкрепата, която нашите привърженици показват към отбора. Във всеки един мач ни подкрепят по феноменален начин и благодарение на тях, ние не изпитваме проблеми никъде, където играем."

За грубата игра на Миньор:

„В интерес на истината не ми стана приятно да гледам как малтретират футболистите ми. Имаше 2-3 доста брутални влизания, но това е нормално за един отбор, който се бори да постигне някакъв добър резултат и да се противопостави по най-добрия начин срещу най-добрия отбор в групата. Видя се, че след това отборът стъпи здраво в мача и нещата се случиха така, както ние ги очаквахме."

За съдийството:

„И сега няма да го коментирам. Трябва да оставим тези хора да си вършат работата на спокойствие, защото има прекалено голям натиск от всички страни и може би това им влияе."