Треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов сподели при прибирането на тима от Полша, че не е доволен от представянето на световното първенство, което според него е било провалено. Той разкритикува играчите си основно за последните два мача, в които записахме тежки загуби от Куба и Финландия, а евентуални победи можеха да ни класират някъде на 7-8 място в крайното класиране.

"Едно провалено световно първенство за мен. Под очакванията и под нивото на отбора като потенциал. Анализът е дълъг и едва ли можем да го направим на летището, но имаше много фактори, които повлияха - и спорто-технически, а на момента имахме и малшанс. Направихме слаба втора фаза, а най-голямото разочарование са послединте два мача. Отборът живееше с мисълта, че може да влезе в шестицата, но последните два мача ме разочароваха като отношение", заяви Константинов.

"Обърнах внимание преди двата мача, в които можехме да победим дори и в това състояние. Трябва първо да спечелиш за 7-8 място, а след това да почнеш да печелиш за 5-6 място. Точно затова съм разочарован от отношението. Още в мачовете в края на първата фаза казах, че представянето ни или ще тръгне рязко нагоре или рязко надолу", допълни бившият капитан на отбора.

"Проблемът е, че нямаме равностойни замени на постовете. Една от големите дупки е в центъра, особено след като стана ясно, че Ники Николов няма да пътува, а след това и контузията на Виктор Йосифов. Това отвори дупка, която нямаше как да попълним, защото и Теодор Тодоров и Слави Гоцев идваха след дълго лекуване на травми и нямаха никакъв игрови ритъм", каза още наставникът.