Левски записа пето поредно поражение в Лига Европа. Момчетата на Георги Иванов не успяха да измъкнат нищо от Виляреал, губейки логично с 0:2 на ст. "Георги Аспарухов". Попаденията в срещата реализираха звездите на гостите Джузепе Роси и Маркош Сена. Като цяло "сините" играха стабилно и донякъде равностойно на испанския тим, но липсата на класен нападател и креативност в атака ги обрекоха на неуспех.

През първата част гостите пропуснаха няколко добри възможности, преди Джузепе Роси в 37-ата минута да открие. Ибагаса центрира към него, нападателят пое в движение, излъга Жоазиньо и с хубав удар откри за 1:0. При буквално следващата  атака на "сините" Зе Соарес отправи опасен удар, но той бе спасен с мъка от Диего Лопес. В 45-ата минута Роси едва не направи и резултата 2:0.

През втората част двубоят се доигра в още по-ниско темпо. Топузаков се появи на почивката, за да замени Юсеф Рабех, който получи травма. Същата съдба обаче застигна и Топчо, който напусна в 65-ата минута за сметка на Бензукан.

Малко преди това Диего Фустер пропусна най-чистото положение в мача, останал сам срещу Митрев.

В края на мача на терена се появиха и най-добрите футболисти на Виляреал - Кани, Сена и Нилмар. Това даде резултат в 85-ата минута, когато Кани навлезе в наказателното поле и подаде хитро на Сена, който с техничен удар преодоля Митрев за 2:0. В 90-ата минута Анхел Лопес с глава по чудо не вкара и трето попадение.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!

КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА НА ЛЕВСКИ!