Легендарният капитан на националния ни отбор Христо Бонев коментира изявите на "лъвовете" като заяви, че е бил много разочарован от видяното на мача в Загреб.

"Стана ми много болно. Чудех се това българският национален отбор ли е? Като човек, който е оставил здравето си по терените с тази фланелка, аз се почувствах направо предаден. Не можех да проумея тези момчета там на стадиона знаят ли какво носят", сподели Зума пред в. "Марица".

"Проблемът на Боби Михайлов е, че е много доверчив към най-близките си съратници във футбола, а те го предават. Даже го оставиха сам да бере срам в Загреб. Единствено моят стар приятел Мишо Касабов имаше смелостта да застане до него на мач, в който се знаеше предварително, че ще паднем с много. Останалите се скриха. На съвестта на тези хора, ако изобщо я имат, лежи отказването на Митко Бербатов от националния отбор и още много прегрешения. Затова е крайно време Боби да удари по масата и да разкара хората, които не вършат нищо, а само плетат интриги. Те удобно са се скрили зад гърба му и в един момент ще му забият ножа. Проблемите на българския футбол дойдоха, защото ние не успяхме да направим капитал от четвъртото място на Световното в САЩ. Всички футболни хора решиха, че ще лежат до живот на тези лаври. Оттам тръгнаха проблемите ни. 4 години по-късно, след световното във франция, аз видях какво ни очаква и казах, че 20 години поне няма да стигнем до финали. За съжаление се оказах прав. За момента не виждам как в обозримо бъдеше нещата може да се оправят. Трябва да започнем от децата. Явно най-голям дефицит има на треньори, които обучават децата на футболната азбука.

Старото поколение треньори, което създаде Стоичков и компания, си отиде. Новото очевидно не може да хване пулса на футбола. Системата ще заработи, когато се изгради ця-лостна дългосрочна стратегия за работа с младите. В противен случай не ми се мисли къде ще стигнем. След всеки мач на националите си казвам, че това е дъното и по-лошо не може. И всеки следващ мач ме опровергава", коментира Бонев. "Като човек, който е водил националния отбор и като капитан, и като треньор, влизам в положението на Петев. Просто той няма по-добър материал. Това са футболистите, други няма. Съчувствам му, че точно на него се падна да бере този срам. Не мислете, че някой друг би направил чудеса. Петев прави грешки, но проблемът не е той. Крайно време е да се сетим какво направиха французите след загубата от нас на "Парк де Пренс" през 1993 година и германците, които останаха последни в групата на Евро 2000. Като велики футболни нации те преглътнаха пораженията и още на следващия ден изработиха нови стратегии и се хванаха да ги осъществяват. А ние решихме да лежим върху лаврите и затова стигнахме дотук", завърши Зума.