Драконовски мерки за сигурност ще бъдат взети за предстоящата довечера европейска квалификация между България и Италия. По информация на „7 дни спорт" скоро в БФС е постъпил сигнал за готвени ексцесии и провокации по трибуните.

Очаква се агитката на Левски да бъде инициатор на това, след като в последно време има голямо негодувание на феновете към ръководството на БФС. Малка група привърженици на „сините" готви своеобразен бойкот срещу футболната ни федерация. Крайните действия са вследствие на многото наказания, които бяха наложени в последните месеци на Левски.

Припомняме, че през есента столичани на няколко пъти бяха лишени от публика на домакинските си мачове. Според сектор „Б" от БФС ощетяват сериозно любимия им клуб за сметка на Лудогорец.

В същото време федерацията ни е с последно предупреждение от УЕФА, след като през есента и феновете на ЦСКА се издъниха звучно по време на двубоя с Хърватия. Тогава те запалиха куп пиротехнически изделия, които запратиха към феновете на гостите. Именно затова и сега част от Националния стадион „Васил Левски" ще остане затворена като част от наказанието на европейската централа.

По информация на „7 дни спорт" на входовете на Националния стадион „Васил Левски" ще има сериозни проверки. Феновете ще бъдат щателно обискирани, за да не се допусне вкарване на бомбички, факли и всякакви пиротехнически средства. Това обаче няма да се прави само за агитката на „сините", но и за феновете на Берое, Локомотив (Пд) и останалите отбори.