Полицията ще съпроводи феновете на Черно море и Левски, които организирано ще пътуват за Бургас, където в събота от 20 ч. ще се проведе финалът за Купата на България между двата тима. Униформени ще ескортират автобусите със запалянковци до Обзор, а оттам те ще бъдат поети от бургаските служители на реда.

"Предвижването на автобусите с фенове ще премине под наблюдението на органите на реда. Предприети са всички мерки за безопасното пътуване до Бургас на привържениците на двата клуба. Организацията за екскурзията е обсъдена на среща с представители на НФК Черно море и Ултра Варна", съобщиха за varnautre.bg от полицията.

Около 400 полицаи пък ще следят за реда и сигурността в Бургас. Най-много униформени ще бъдат изпратени на стадион "Лазур".

"Агитките ще бъдат допускани в стадиона през два отделни входа, за да не се засекат на влизане. Униформени ще проверяват на входовете на стадиона и няма да допускат внасяне на алкохол и пиротехнически средства.

През целия ден полицейски патрули ще обикалят града. В деня на футболната среща ще бъде забранена продажбата на алкохол в радиус на 500 метра около стадион "Лазур".