Челси допусна нова издънка във Висшата лига. „Сините" загубиха гостуването си на Уест Хям с 1:2 в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. Така лондончани заеха 14-ото място в подреждането с актив едва от 11 точки.

Загубата поставя под сериозно съмнение издръжливостта на нервите на собственика на Челси Роман Абрамович. Руският олигарх е вдигнал сериозно мерника на мениджъра Жозе Моуриньо, но до момента единственото високата неустойка в договора му, спираше раздялата.

Португалецът и в този мач беше в центъра на събитията след като бе изгонен на полувремето. Според неофициална информация, Моуриньо е напирал да влиза в съдийската стая, за да иска обяснение на рефера за отменен гол на Фабрегас в 42-ата минута заради засада.

Съвсем на  другия полюс са в лагера на „чуковете", които са на 2-ото място в класиране с шест победи. В четири от тях, глави пред Уест Хям преклониха Ман Сити, Ливърпул, Арсенал и сега Челси.

Срещата започна оспорвано. В 9-ата минута се стигна до първото по-сериозно положение. Сеск Фабрегас изведе отлично Коща, който от много изгодна позиция стреля ужасяващо в аут. Нападателят се превърна в грешник за тима си в 17-ата минута, когато  в опит да изчисти центрирана топка на Пайе, подаде на Сарате, който не сгреши и вкара за 1:0. Малко преди края на полувремето Челси бе близо до изравняване след като Зума стреля с глава, но играч на домакините изчисти от голлинията. В заключителните минути на първата част „сините" останаха с човек по-малко след като Матич бе изгонен заради втори жълт картон.

На полувремето и мениджърът на тима Жозе Моуриньо беше санкциониран от съдията заради опит да нахлуе в съдийската стая. Така португалецът бе принуден да изгледа второто полувреме от трибуните.

В 56-ата минута Челси успя да изравни чрез Кейхил, който засече подаване на Зума. В 79-ата минута влезлият като резерва Каръл засече с глава центриране на Кресуел, пронизвайки Бегович за 2:1.

 


West Ham vs Chelsea 2-1 All Goals (Premier... by edward-gashi