Бившият председател на Надзорния съвет на ЦСКА Стефан Орманджиев коментира с тъга случващото се на „Армията”.

Той обяви, че „червените” не са някое малко отборче, а обществен феномен.

"Когато един клуб има огромни дългове и трябва да мисли за финансовото си състояние, което няма как да укрепи, е много трудно. Голяма част от нещата са толкова размити, че дори самият изпълнителен директор в един момент не знае откъде ще излезе някой нов дълг. Това показва колко години не се е гледало нищо в управлението на този клуб. Там са били хора, които не разбират нищо от финанси и от ръководство. В този спорт казваме „няма пари, няма футбол”. Новото ръководство иска да помогне, но то няма финансов ресурс. Затова непрекъснато се говори за план „Б”, план „С” и т.н.”

„Трябва да се разбере, че ЦСКА е обществен феномен. Така че трябва много да се внимава, когато се говори за „Б” група, това не е някое малко отборче, което може да се промъкне и да направи нещо незаконно”, допълни бившият международен съдия.

„ЦСКА обаче има огромна фенска маса и хора, които много обичат клуба и не могат да си позволят лукса този отбор да изчезне и да се появи някакъв заместник. Затова трябва много да се внимава, когато се говори за подобно нещо. Иначе, чисто теоретично е възможно да се появи нов ЦСКА в „А” група, под ново име. Има и такива примери. Тогава обаче изниква въпросът къде са парите на държавата, както и на хората и кой ще понесе отговорността. Кой ще върне вложените пари? Всичко това ще доведе до едно разследване", каза той в ефира на БНТ.