Новият спортен директор на ЦСКА Пламен Марков обеща възможно най-бързо връщане на клуба в професионалния футбол.

Той подчерта, че никой не е налагал „свои" хора на треньора Христо Янев. В същото време Марков обяви, че в отбора ще се налагат много юноши и предимно български футболисти.

„Всички ние сме тук след проведени разговори със собствениците в лицето на Ганчев и Инджов. Бяха ни предложени тези длъжности като хора от ЦСКА, прекарали дълги години в клуба като играчи и треньори и т.н. Приехме това предложението, имайки предвид новия проект и желанието да помогнем", заяви Марков.

„За по-бързо от 2 години няма как да се върнем. За съжаление ЦСКА е в аматьорския футбол, започваме с минус 5:0, като резултат. С общи усилия, с подкрепата на всички, желаещи доброто на ЦСКА да дадем максимума от възможностите си и да направим отбор, който да удовлетворява желанията на феновете."

„Разбираме желанието на зложелателите, които искат ЦСКА да не съществува. Ние ще бъдем толерантни в отношенията си към всички, но ще бъдем категорични срещу всякакви атаки като ЦСКА. Да ни приемат, както си искат - твърди, меки... Ще направим всичко възможно да информираме всички за ставащото в клуба, но ще работим за престижа на ЦСКА да извадим клуба от това състояние. Ще има промени в работата с медиите", подчерта още новият шеф.

„Умишлено не съм давал интервюта досега. Информацията ще бъде давана не на ухо, а пред всички. Екипът е избиран от Христо Янев, никой нищо не му е налагал хора, да не излизат неверни информации, че някой бил човек на някой си. Аз дълго време съм бил треньор и знам, че помощниците са важни", сподели още той.

„ЦСКА ще разчита много сериозно на играчи от собствената си школа. Ще се обърнем предимно към българи. Това ще бъде и бъдещата политика на клуба. Считам, че това е правилният път. Не можем да играем у нас с 9-10 чужденци и да разбиваме родния футбол".

„Ние ще залагаме и на по-опитни играчи, но в този преходен период ще дадем възможности на нашите играчи да се утвърдят. Дали ще го направят, зависи само от тях".

„Още веднъж - ЦСКА ще разчита на доста кадри от ДЮШ, не само на тези, които сега са с дубъла, а и на момчета, израснали при нас, минали и през други отбори. Искаме да покажем, че това ще бъде бъдещ приоритет".

„Ще трансформираме ДЮШ в Академия, която да развива нашите кадри. Ние няма как да създадем желаните от нас кадри от нашата школа в самото начало, но ще дадем път на онези с които разполагаме. Ще правим кастинги, няма да може да тренира всеки, който се запише", подчерта Марков.

„С риск да засегна и г-н Тодоров, защо е позволено на много деца от школата да напуснат нашата школа. Това не е правилна политика", отсече Марков.

Започваме да изграждаме къщата ни от основите и да я пдореждаме. Включително и от школата.  Не виждам никой в България да се вземат сериозни мерки за подрастващите. В моята частна школа имам повече деца, отколкото има в ЦСКА", завърши той.