Сесил Каратанчева не успя да се класира за мачовете от основната схема на турнира в Прага, Чехия с награден фонд 250 000 долара. За втори път през годината чехкинята Луцие Храдецка се оказва непреодолимо препятствие за българката в последния мач от квалификациите на турнир от WTA.

В края на февруари чехкинята се справи с втората ни ракета с 6:3 6:3 в Акапулко, само че тогава българката продължи в надпреварата като "щастлива губеща" и направи страхотна серия от мачове, която я изведе до полуфиналите.

В решителния, трети квалификационен кръг на състезанието Каратанчева, която бе поставена под №7 в предварителната схема, загуби от водачката Храдецка с 4:6, 4:6. Мачът продължи час и 25 минути игра.

Българката се опита да се противопостави на чехкинята, но ниския процент спечелени точки на първия сервис (60%) се оказаха основната причина за загубата. Сесил спаси 6 мачбола, но накрая трябваше да се предаде.

Храдецка е сред потенциалните съпернички на първата ни ракета Цветана Пиронкова, която също участва в турнира. В първия кръг тя ще играе срещу квалификантка.