„Никак не е случайно, че Лудогорец стигна до мачове срещу отбори като Ливърпул. Нормално е след като 2-3 години се работи в един и същи състав да се постигне това ниво", смята Георги Василев, който бе начело на Левски при сблъсъците на "сините" с Ливърпул преди 10 години.

"Миналата година Лудогорец също играха със силни съперници, но Ливърпул вече е друг дразнител. И тях ги нямаше в Шампионската лига последните години, така че съм сигурен, че и те като момчетата на Георги Дерменджиев чакат мача с нетърпение. Трудно ми е да прогнозирам какво ще стане в този двубой, но смятам, че Лудогорец има сили да не го загуби. Дори и да падне обаче, съм убеден, че тимът ще направи хубав мач."

„Когато аз с Левски трябваше да се изправя срещу Ливърпул на този стадион, мачът бе съвсем различен. Сега става въпрос за груповата фаза и трябва да се взимат точки. Дори и минимални загуби не вършат работа. Сега Лудогорец е много по-силен отбор, отколкото тогава бе Левски. Едва ли откривам топлата вода, като ви казвам това. По-голямата класа идва от силните футболисти от чужбина. Лудогорец има изграден стил, умее да държи топката продължително време и това изнервя противника. Успява успешно да намира празните пространства. Рядко използва центрирания, които все повече излизат от мода."

„Остротата на атаките идва предимно през центъра. Не очаквам силен натиск на Ливърпул в началото. Стилът им не предполага такова нещо, а това е добре за Лудогорец. Ако Ливърпул подцени българите, може да изпадне в доста неприятно положение", смята Гочето.