Шефовете на ЦСКА са постигнали вчера следобед принципна договорка относно привличането на албанеца Хамди Салими. Нападателят, който през изминалия сезон носеше екипа на австрийския Рийд, е успял да се споразумее за личните си условия.

Само няколко часа по-рано Александър Томов обявил пред членовете на УС, че вече може да се водят конкретни преговори с набелязаните футболисти. Очаква се в началото на следващата седмица Салими и неговият мениджър да пристигнат в София за финализиране на сделката.

Днес и в началото на другата седмица пък ще бъдат проведени разговори с други две набелязани имена - португалеца Мигелито и белгиеца Биргер Мартенс. Първият игра под наем през пролетта в Брага и е собственост на Бенфика. 21-годишният футболист се подвизава успешно както на поста ляв бек, така и като външен полузащитник.

Белгиецът Мартенс е играч на Брюж. Роден е на 6 април 1980 година и изпълнява функциите на десен бек и централен защитник. Тъй като Мартенс в момента е на почивка на Карибските острови, преговорите с него ще стартират във вторник или в сряда.

В полезрението на ЦСКА са още Петър Занев, Владимир Манчев, Здравко Лазаров, Ивелин Попов, Том, Димчо Атанасов и Даксон. От изброените най-близо до "Армията" са Занев и Даксон.