Станимир Стоилов и играчите му от Астана бяха посрещнати като национални герои в столицата на Казахстан. Стотици фенове дочакаха тима на летището в Астана, където развяваха шалчета и знамена на Казахстан и на шампиона на страната.

Клубният автобус след това беше ескортиран от летището до центъра на града от колите на феновете и рейсове с привърженици на тима. Аделбек Джаксибеков подари специална купа на тима на Мъри заради историческото класиране за първи път на казахстански отбор в Шампионската лига.

Местните медии обявиха играчите на Астана и българският треньорски щаб за национални герои на Казахстан. „Невъзможното е факт", написа сайтът Vesti.kz и отбелязва, че тимът на Станимир Стоилов е заработил почти 13 милиона евро с пробива в групите.

„Историческа победа" е заглавието на „Проспорт", а сайтът Sports.kz призова: „Празнувай, Казахстан".

Председателят на съвета на директорите на Астана Дархан Калетаев обяви, че тимът ще се подсили за участието си в груповата фаза. Той поиска тимът да се падне в една група с Байерн и Реал (Мадрид).

Снощи мнозина фенове изгледаха мача на огромни екрани по улиците на Астана. Сред тях беше олимпийският шампион в колоезденето Александър Винокуров, който в момента е директор на колоездачния тим Астана.

Фото Vesti.kz©