Много силно бягане направи българският биатлонист Владимир Илиев в  спринта на 10 км в състезанията  от световната купа в Преск Айл (САЩ). Той стартира с № 1 и даде девето време по трасето. За съжаление допусна три грешки при двете стрелби, които го изпратиха на 21-во място в крайното класиране. То му носи 20 т. за генералното класиране в световната купа.

В спринта на американска земя добре се представи и Антон Синапов. Той сбърка 2 патрона и зае 53-о място. Така освен Илиев и Синапов намери място в преследването на 12,5 км. Димитър Герджиков с 4 грешки е 75-и, а Михаил Клечоров с 3 е 81-и. Още в началото на сезона Красимир Анев обяви, че няма да пътува за стартовете в Северна Америка.

Победата спечели норвежецът Йоханес Тингнес Бьо. Той даде време 24:38,8 минути, като не допусна грешки в стрелбата. Втори остана руснакът Антон Шипулин с изоставане от 27,9 секунди. Той също беше безгрешен на огневия рубеж. Трети се нареди Мартен Фуркад от Франция, чието време е 25:07.7 и една пропусната мишена при втората стрелба.

Начело в генералното класиране за Световната купа е Мартен Фуркад (Франция) с 857 точки, пред Антон Шипулин (Русия) с 646 и Тарей Бьо (Норвегия) с 584.