Халфът на Левски Мигел Бедоя бе определен за играч на 10-ия кръг в "А" група. Испанецът се разписа два пъти във вратата на Лудогорец за победата на "сините" с 3:2 на стадион "Георги Аспарухов". Втори е Георги Минчев (Литекс), а трети Антон Карачанов (ЦСКА).

Ето какво каза Бедоя, след като взе наградата си:

"Искам да благодаря за тази награда. За мен е чест да съм играч на кръга. Щастлив съм от факта, че помагам на Левски. Мисля, че няма да спрем до тук, а ще се доближим още повече до ЦСКА. Това е една награда за серията от добри игри, които отборът показва.

Смятам, че това, което се оказа решаващо да започнем слабо е текучевството от играчи. Радвам се обаче, че всичко вече е наред."

Винаги съм казвал, че се чувствам добре в средата на терена, но бих могъл да играя там, където ме сложи треньорът.

Всеки треньор има различни начини на работа. Резултатите обаче са доста важни. В момента сме в добра серия и това ме радва. Левски е отбор с историческо значение за България. Тази година нашата цел е да върнем Левски на първо място и да изживеем миговете на радост, които изпитва сега Лудогорец. Увереността идва от победите в мачовете. Това за нас е много важно, а още по-важно е това, че сме уверени в това което правим сега.

Гледах мача снощи. Мисля, че Лудогорец успяха да се противопоставят на Реал. Трябва да отбележа, че Кристиано Роналдо вкара във всеки кръг, а аз само в последния. Разбира се самочувствието от последователни победи и тази над Лудогорец е повишено. Трябва да потдържаме нивото. Отборите от долните места показаха, че могат да откраднат точки. Вярвам, че ще е трудно с Марек, но трябва да победим.

Празнуването на головете бе начин по който го правех и в Нумансия. Това е жест, с който исках да поздравя хората.

Знаех за Левски преди да дойда тук. Клубът го познават в целия свят. Левси е най-големия отбор в България. Не беше преди много време, когато Левски се състезаваше в Шампионската лига с Барселона. За мен е чест да играя в отбор с такава история и привърженици.

Разбрах, че сме се паднали с Монтана за Купата. За нас е важно да ги отстраним и да спечелим трофея.

В Испания съм фен на Хетафе, родом съм от Мадрид. Вчера дойдох на стадиона да се насладя на един спектакъл".