Отборът на България попадна в група "C" при тегленето на жребия за първа група на Евро-африканската зона на турнира "Фед Къп", който ще се проведе от 4 до 7 февруари в Будапеща. Съперници на тенисистките ни са съставът с най-добро класиране Беларус, в който според предварителните заявки ще бъде Виктория Азаренка, както и отборите на Португалия и Грузия.

Капитанът Дора Рангелова е повикала Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Виктория Томова, като две имена в отбора могат да бъдат сменени до един час преди капитанската среща на 3 февруари.

За Беларус освен бившата №1 Виктория Азаренка, капитанът Татяна Пучек ще разчита още на Александра Саснович (№145), Олга Говорцова (№146) и 17-годишната Ирина Шиманович (№445).

Мишел Ларшер де Брито, която е №120 в световната ранглиста, е първа ракета на Португалия, а в тима са още Барбара Луц (№503), Мария Жоао Кьолер (№680) и Инес Мурта (№812). За Грузия пък ще играят София Шапатава (№218), Екатерина Горгодзе (№327), Оксана Калашникова (№71 на двойки) и Мариам Болквадзе (№698).

Припомняме ви, че 15-те състава в първа група на Евро-африканската зона са разделени на четири групи. Първите в тях ще играят полуфинали като победителите в тях се класират за плейофите за влизане в Световна група две на "Фед къп".