Люис Хамилтън спечели трето поредно състезание във Формула 1. Британецът финишира пръв на пистата в Шанхай, записвайки време 1:36:52.810 часа. Люис направи перфектно състезание, стартира от първа позиция и до края не допусна изненада. Триумфът за Мерцедес бе пълен, след като втори финалът пресече съотборникът на Хамилтън - Нико Розберг.

Така от началото на сезона всички 4 състезания са спечелени от пилоти на Мерцедес - Нико триумфира в Австралия, а Хамилтън в Малайзия, Бахрейн и сега в Китай.

Най-силното си състезание от началото на сезона направи Фернандо Алонсо, който заслужи последното място на почетната стълбичка. Испанецът стартира от пета позиция, но в хода на състезанието успя да се добере до място в тройката, непосредствено зад двата Мерцедеса.

Световният шампион Себастиан Фетел пък отново се размина с почетната стълбичка. Германецът се бе представил отлично в квалификациите, но в днешното състезание загуби позиции и финишира пети, зад съотборника си Даниел Рикардо.

Лидер в генералното класиране остава Нико Розберг със 79 точки, с 4 в повече от Люис Хамилтън. Трети вече е Фернандо Алонсо с 41 точки.

При конструкторите преднината на Мерцедес, след само 4 кръга, е близо 100 точки!

КЛАСИРАНЕ ПРИ ПИЛОТИТЕ И КОНСТРУКТОРИТЕ