Ювентус продължава с кошмарното начало на сезона. „Старата госпожа" записа втора загуба след като отстъпи на Рома в дербито на 2-ия кръг. „Вълците" се наложиха с 2:1 на „Олимпико". Попаденията бяха дело на Пянич (61) и Джеко (79) и на Дибала (87).

Така Юве записа втора поредна загуба, след като на старта шокиращо падна от Удинезе с 0:1. Римляните пък направиха 1:1 с Верона.

В стартовия състав на Рома очаквано стартира Шчесни на вратата. Един Джеко водеше атаката на "вълците", а новото попълнение Лукас Дин записа дебют. Капитанът на „вълците" Франческо Тоти бе оставен резерва.

За "старата госпожа" в атака ще действаха Марио Манджукич и Пауло Дибала. Кингсли Коман пък бе оставен извън разширения състав, тъй като часове преди мача изненадващо премина в Байерн. 

Срещата започна равностойно. В 24-ата минута Миралем Пянич нацели греда след силен удар. В 61-ата минута резултът бе открит. Пянич стреля майсторски от фаул и разстреля Буфон за 1:0. В 79-ата минута Рома удвои след като Джеко засече с глава центриране на Фалке за 2:0. Това бе първи гол на босненския нападател с екипа на Рома след пристигането му от Манчестър Сити това лято.

Три минути преди края на редовното време, Юве все пак успя да стигне до гол. Дибала се възползва от грешка на Кейта и мушна топката в мрежата на Рома за 2:1.

В последните минути на добавеното време, Шчесни се превърна в герой за Рома след като спаси много опасен удар, дошъл от корнер.

Рома - Ювентус 2:1

Голмайстори:

1:0 Пянич (61)
2:0 Джеко (79)
2:1 Дибала (88)

Рома: Шчесни, Дин, Де Роси, Манолас, Флоренци, Нианголан, Кейта, Пянич, Салах (77-Итурбе), Джеко (90-Ибарбо), Фалке (89-Ляич)

Ювентус
: Буфон, Касерес, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер (72-Перайра), Евра, Падоин (75-Куадрадо), Стураро, Погба, Манджукич (61-Мората), Дибала


| AS Roma 2-1 Juventus |All Goals and... by vcreateproduction