В екипа на Лотус са доволни от начина, по който Ромен Грожан се сбогува с тима. Пилотът се отчете със силно каране в Гран при на Абу Даби. Французинът, който от следващия сезон преминава в новия екипа на Хаас, завърши 9-и. Той стартира едва 18-и след повреда в квалификацията и наказание за смяна на скоростната кутия.

Въпреки това той си проби път напред в класирането и в последните обиколки с гумите суперсофт изпревари Квят и Сайнц, за да вземе 2 точки и да завърши периода от кариерата си в екипа от Енстън по подобаващ начин.

„Беше добро състезание, тежко също така. Но знаехме, че ако имаме добра стратегия, можем да направим нещо хубаво. Последната серия от обиколки със супермеките гуми беше ключът. Наистина се забавлявах, управлявайки колата. След един много труден уикенд, успяхме да се настроим и постигнахме добър резултат."

Грожан заяви още, че екипът ще му липсва, с който той дебютира през 2009 г., тогава под името на Рено. „Момчетата ще ми липсват. Обичам ги и обичам да работя с тях. Това означава много за мен. Имах късмет да бъда пилот в отбор с такъв силен дух. От друга страна го има този малък пламък, който те кара да гледаш напред към следващото предизвикателство, което мисля, че може да бъде уникално."

Относно бъдещия си екип Хаас, в който Ромен ще си партнира с Естебан Гутиерес, Грожан заяви: „Това е страхотна авантюра и гледам напред към това да разбера повече за Америка, за културата там. Харесвам духа на Джийн Хаас и хората, които срещнах. Трябва да вляза в час с американския начин на говорене, но не съм притеснен. През зимата ще го направя и ще бъде добре".