Аз съм си!", категорично отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос дали ще стане футболист на годината в традиционната анкета.

В продължаващото гласуване от фенове на официалния сайт на анкетата "Футболист на годината" Борисов вече има комфортна преднина от над 1000 гласа пред седемкратния носител на приза Димитър Бербатов. Според повече от 2600 души именно премиерът е най-добър за изминалата година, докато Бербатов е получил доверието на 1600 човека. Според регламента през тази година феновете ще определят 20-те номинирани, от които спортните журналисти ще гласуват за победител в анкетата.

На днешното откриване на реновираната централна част на МБАЛ "Света Анна" в София, Борисов бе запитан дали ще стане футболист на годината и категорично отговори: "Аз съм си". Лидерът на ГЕРБ заяви, че няма да прояви никаква скромност, ако бъде определен за най-добър сред футболистите. "За "Футболист на годината" няма да проявя скромност! Гонзо нека си признае - аз срещу него и четирима левскари вкарах 8 гола, той само 4. Бихме ги с 18:12! С гордост ще си взема наградата. То това с футбола е като красотата на жените и потентността на мъжете - никой не си признава, че е по-слаб", каза Борисов.